תקשורת בין חדר התחזוקה לבין בקרי ה-ControlLogix של Allen-Bradley  במפעל של KIA Motors

במפעל של KIA Motors ‘מפשטים’ את תחזוקת העגורנים באמצעות פתרון אלחוטי של ProSoft Technology.
המילים ‘מהודרת’ ו’יוקרתית’ מתאימות ביותר לתיאור ה-SUV Sportage דגם 2013 החדשה של KIA. לעומתה, ה-cee’d של KIA ניתנת לתיאור בצורה הטובה ביותר כמכונית ספורטיבית אך חסכונית שדגמי הדיזל שלה משיגים צריכה של פחות מ-4 ליטרים ל-100 ק”מ במצב חיסכון בדלק.

אולם, לפני שמכונית כלשהי מבין המכוניות החדשות, הנוצצות והמבריקות האלה מגיעה לקומת התצוגה של מפיצי הרכב המקומי, היא עוברת סדרת תהליכים במפעל שבה יוצרה – בדומה לכל מכונית הנוסעת על הכביש.

המפעל של KIA Motors בסלובקיה, המייצר את ה-cee’d, ה-Venga וה-Sportage של KIA, החליט להתקין פתרונות אלחוטיים תעשייתיים במתקני ההטבעה והלחיצה לייצור רכב כדי לשפר את בטיחות העובדים במפעל. העגורנים מעבירים מבלטים לקווי הלחיצה הראשיים, שבהם מיוצרים חלקים כמון דלתות, כנפיים ומכסים.

“היינו חייבים לחבר את העגורנים העיליים לרשת אחת כדי להיכנס ל-PLC מכל מחשב תחזוקה בסדנת הלחיצה האוטומטית,” מסביר תומס פוטוקר, מהנדס ב-KIA Motors.

מטרת הפרויקט הייתה ליצור תקשורת בין חדר התחזוקה לבין בקרי ה-ControlLogix של Allen-Bradley.

לפני שבחרו במפעל בהתקני הרדיו התעשייתיים של ProSoft Technology, התומכים בתחום ה-802.11n, תחזוקת העגורנים העיליים הייתה תהליך מייגע. “העגורנים העיליים היו מתקנים נפרדים, ללא כל חיבור למחשבים המשמשים את מחלקת התחזוקה,” אומר תומס פוטוקר.

עקב כך, המהנדסים נאלצו לטפס 14 מטר במדרגות או בסולם כדי להגיע לבקר העגורן ולחברו ישירות למעבד לצורכי אבחון.

“רק אם העגורן היה במצב ‘בית’ ליד המדרגה, איש התחזוקה יכול היה להגיע לארון הבקרה שלו תוך 10 דקות. עכשיו אפשר לקבל גישה מידית מחדר התחזוקה,” מציין יוזף נקווינדה, מהנדס ב-Rockwell Automation. היום ניתן לגשת לעגורנים ממחשב התחזוקה בכל שלב באמצעות הפתרון האלחוטי של ProSoft Technology. הדבר מבטיח זמן השבתה קצר בהרבה.

במסגרת הפתרון האלחוטי של ProSoft Technology הורכב התקן רדיו 802.11n בכל אחד מחמשת העגורנים ובחדר התחזוקה.

תומס פוטוקר וצוותו ביקרו באוניברסיטה של Rockwell Automation בפודבנסקה שבסלובקיה, שם קיבלו הסברים על מוצרי ProSoft Technology. “מיד לאחר הצפייה במצגת החל דיון על הצרכים של KIA Motors,” מסביר תומס פוטוקר. מטרתה של KIA Motors בבחירת הפתרונות האלחוטיים של ProSoft Technology הייתה להבטיח חיבור קבוע ואמין בין ה-PLC לאנטנה של מחשב התחזוקה.

“כך קיבלתי את כל המידע שהיה דרוש לי, וראיתי שאנשי ProSoft Technology ממש מכירים את הכלים שאנחנו צריכים,” ממשיך פוטוקר – “ההתקנה עצמה כבר הייתה פשוטה למדי.” יישום של פתרון אלחוטי נמשך הרבה פחות זמן מהנדרש לפתרון קווי.

חברת KIA Motors מרוצה מהפתרון: “הוא עוזר לנו לאבחן עגורנים עיליים ולנטר אותות במהלך הייצור ממקום בטוח”.

סדרת המוצרים ProSoft Technology 802.11n Industrial Hotspot מציעה ל-KIA Motors רישות אלחוטי אמין ביותר. מכשירי רדיו אלה ממוטבים לביצועים תעשייתיים קשים ולפריסה קלה בשטח. נוסף לכך, הם תומכים בתקן IEEE 802.11n ובטכנולוגיית MIMO (ריבוי ערוצי קלט/פלט) החיוניים למתקנים תעשייתיים. תכונותיהן של מכשירי רדיו אלה כוללות קצב העברת נתונים גבוה, אישורי תקינה ובטיחות (UL Class I Div 2, ATEX Zone 2), טווח מורחב של טמפרטורות הפעלה, עמידות גבוהה לרטט/הלם, הרכבה על מסילת DIN, מתח על גבי Ethernet (PoE) ועוד.

חברת פרוסופט מיוצגת בישראל על ידי חברת קונטאל אוטומציה ובקרה בע”מ. קונטאל מיישמת את פתרונותיה של פרוסופט אצל עשרות רבות של יצרנים בישראל.

p7

לפרטים נוספים ניתן לפנות אל אלון סלימן 054-9260318